WhatsApp
Bizi Arayın

Elegan Estetik Plastik Cerrahi ve Medikal Estetik Kliniği – Kayseri

Pzt – Cmt 09:00 - 19:00
dolgu kırışıklık tedavisi
dolguyla-kirisiklik-tedavisi-2 (1)

Dolgu Uygulamaları

Yüz estetiği alanında en çok başvurulan uygulamalardan birisi olan yüz dolgusu, cilt ve cilt alt dokusunun yıllar geçtikçe incelmesi sonucunda ihtiyaç duyulan bir uygulamadır. Bu incelme, ciltte küçük kırışıklıklara ve hatta zaman zaman sarkmalara sebep olabilir. Yüz dolgusu uygulaması, iki yöntemle yapılabilir. İlk yöntemde, kişinin kendisinden alınan yağ dokusunu, yüze hacim kazandıracak ve yoğunluğunu arttıracak şekilde cilde enjekte edilir. Diğer adıyla yağ enjeksiyonu denilen bu uygulamanın haricinde, ikinci bir yöntem olarak, aynı işlem, çeşitli organik ve sentetik dolgu maddeleri kullanılarak uygulanabilir.

Yüz Dolgusu Kimlere ve Nasıl Yapılır?

Yüze Dolgu uygulamaları, yara iyileşmesi problemi olan, şeker hastalığı, kanser hastalığı, bağışıklık ile ilgili hastalıkları olan ve alerjik risk grubundaki kişiler için uygun değildir. Yüz dolgusu belirttiğimiz hastalıklar dışında kalan ve doktorun uygun gördüğü tüm hastalara uygulanabilir.

Yüze dolgu uygulamaları öncesinde, hedef bölgeler tespit edilerek lokal anestezi ile uyuşturulur. Özel küçük iğneler veya mikrokanül denilen aletler yardımıyla dolgu materyalinin enjeksiyonu gerçekleştirilir. Yüze dolgu uygulaması, ameliyatsız kırışıklık tedavileri arasında en çok kullanılan yöntemlerden birisidir.

Yüz Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

Dolgu operasyonları, bağışıklık hastalıkları, yara iyileşmesi problemleri, şeker hastası, kanser hastası olan ve alerjik olarak risk grubundaki kişiler hariç herkese uygulanabilir. Dolgu genel olarak, alın çizgisi, alın kırışıklıkları, kaş araları, cilt sarkması, elmacık kemiği estetiği gibi kırışıklık tedavileri ve yüz gençleştirme uygulamalarında kullanılmaktadır.

Uygulamalarda Kullanılan Dolgu Malzemeleri Nelerdir?

Dolgu tedavisinde, ağırlıklı olarak, uygulamanın yapıldığı kişiden alınan yağ dokusu kullanılır. Ancak vücuda yabancı olmayan, hazır hyalüronik asit türevi proteinler de dolgu malzemesi olarak kullanılabilir.

Fiyat Bilgisi İçin;

    Dermal Dolgu Uygulamaları Nelerdir? Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

    Dudak ve yüz dolgusunun uygulanabilir olduğu alanlar oldukça fazladır. Alın dolgusu, yanak dolgusu, çene dolgusu, dudak üstü dolgusu, nazolabial dolgu, kaş ortası çizgilerinin, göz kenarındaki ince çizgilerin, marionette çizgilerinin, dudak dolgunlaştırma, sigara çizgilerinin, yüz asimetrilerinin ortadan kaldırılması, kaş kaldırma, dudak şekillendirme, dolgu ile ameliyatsız burun estetiği gibi çeşitli bölgelere farklı yöntemler ile dermal dolgu işlemleri uygulanır.

    Ameliyatsız Dolgu Uygulamasının Etkisi Ne Kadar Sürer?

    Dolgunun kalıcılığı, kullanılacak maddeye göre ve kişiden kişiye farklılıklar gösterebilmektedir fakat yaklaşık olarak, geçici dolgular için 6 – 18 ay, yarı kalıcı dolgular için ise 2 – 5 yıl gibi bir kalıcılık gözlemleyebilmekteyiz.

    Dolgu uygulamasını yaptırmak için belirlenen minimum yaş sınırı bulunmamaktadır. Kişinin ihtiyacına ve uzman doktorun görüşüne göre tedavi tarihi belirlenebilir. Dolgu uygulamasının düzenli olarak yapılması, statik kırışıklıkların uzun vadede önüne geçer.

    Dolgu Tedavisinin Riskleri Nelerdir?

    Yeni nesil dolgular dinamik dolgular olup, cilt altında bir kitle gibi durmaz, sizin mimiklerinize uyum sağlar, doğal bir görünüm sunarlar. Ancak uygun olmayan koşullarda, tecrübesiz hekimlerin elinde yüz dolgusu, abartılı bir görünüme sebep olan olumsuz sonuçlar doğurabilir. Dolgu tedavisi steril hastane veya klinik koşullarında uygulanmalıdır.

    Kaliteli maddeler kullanılarak ve doğru bir şekilde uygulanarak gerçekleştirilen Dolgu tedavisinin hafif şişlik ve morluk dışında bir yan etkisi yoktur. Uygulamanın gerçekleştirildiği ortamın hijyen koşulları önemlidir. Hasta için dolgu uygulamalarındaki en büyük risk alerjilerdir. Bu yüzden alerjik risk faktörü bulunan kişilere dolgu yapılmaz.

    Dolgu Tedavisi Sonrası Süreç Nasıldır?

    Yüze dolgu uygulandıktan sonra şişlik ve ödem oluşmasını minimumda tutmak için gün boyunca evde dinlenmeniz önerilir. Yine de oluşan şişlikler kısa sürede kendiliğinden geçer. Dolgu tedavisinden sonra 4 saat boyunca yüz üstü yatılmaması gerekir. Yüksek yastık ile sırt üstü yatılması şişliğin hafifletilmesi açısından daha uygundur. Dolgu uygulanan bölgede uygulamadan sonra bazı morluklar meydana gelebilir. Bu morluklar 1 hafta içinde kendiliğinden geçecektir.